Minkälaista neuvontamateriaalia?

Olen viime aikoina kysellyt eri kanavissa, minkälaista jäteneuvontamateriaalia rakennustyömailla tarvittaisiin. Hyviä kommentteja on tullut, kiitos niistä! Toivon saavani vielä lisää vastauksia. Ei todellakaan ole oikeita tai toivottavia vastauksia, kaikenlaiset näkemykset ovat tärkeitä! Kertaan alla ne asiat, joihin liittyen kommentteja on tullut.

1. Joillakin rakennusalan toimijoilla on jonkinlaista neuvontamateriaalia sekä omille että aliurakoitsijan työntekijöille. Valtaosalla yrityksistä ei kuitenkaan taida olla sen enempää kirjallista kuin kuvallistakaan ohjeistusta. Yleinen näkemys taitaa olla se, että tarvetta neuvontamateriaaleille on.

2. Kirjalliset oppaat ja lehtiset jäävät usein lukematta, joten työmailla kaivattaisiin liikkuvaa kuvaa ja sähköisiä palveluita. Kirjallisille materiaaleille on silti oletettavasti tarve  jossain määrin edelleen.

3. Monikulttuurisuus lisääntyy työmailla, joten neuvontamateriaaleissa tämä tulisi ottaa huomioon eri kieliversioin. Toki edelleen pääosa työntekijöistä taitaa suomen kielen, mutta etenkin suuremmissa kaupungeissa työmailla saattaa olla edustettuna kymmenkunta eri kansallisuutta. Mahdollisesti eri taustat tulisi ottaa huomioon laajemminkin neuvontamateriaalin toteuttamisessa.

4. Jätelajikohtaiset kyltit ja tarrat tulisi olla parempia. Nykyisellään monissa lavoissa ei ole mitään kylttejä, joten ohjeistus itse lajittelupisteellä on riittämätön. Tarve olisi myös kuvallisille ja värikoodein merkityille kylteille.

IMG_9126

Jätelavan kyltti wieniläiseen tapaan.

5. Jäteneuvontamateriaalin tulisi kannustaa lajittelemaan. Sen tulisi selittää, miksi lajittelu on tärkeää ja miksi sitä tehdään. Lisäksi siinä tulisi esittää, miten lajittelu toteutaan.

Ottakaa kantaa, kiitos!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s