Työmaan jätevastaava – Rakennus- ja purkujätteen uudelleenkäytön ja kierrätyksen parhaat käytännöt 4/10

Lajittelun onnistumiseksi on perusteltua nimetä työmaalle jätehuollosta vastaava henkilö. Henkilön vastuulla on työmaan lajittelun sujuminen, kuten on sovittu. Jätevastaava on tärkeä linkki työmaan ja jätehuoltoa tarjoavan toimijan välillä.

Jätevastaava varmistaa, että työmaalla on asianmukaiset keräysvälineet, ja niitä tyhjennetään oikea-aikaisesti. Hänen tulee olla varma, että työmaan henkilökunta on tietoinen lajittelukäytännöistä sekä -ohjeista. Lisäksi hän valvoo lajittelun onnistumista ja antaa tarpeen tullen palautetta.

Jos jätehuoltoa tarjoava toimija havaitsee, ettei työmaan lajittelu vastaa vaadittua tasoa, on asiaan tarttuminen helpointa yhteistyössä työmaan jätevastaavan kanssa. Jätevastaavan tulee olla henkilö, jolla on tosiasiallinen mahdollisuus koordinoida, ohjeistaa ja valvoa työmaan lajittelua. Tällä täytyy olla varattuna aikaa työtehtävän hoitamiseen, jotta tehtävä ei jää tekemättä muiden kiireiden takia.

LVI Myller Oy 3.JPG

Jätevastaavan tehtävänä on viestittää jätehuoltoa järjestävälle toimijalle mahdollisista ajankohtaisista asioista, kuten työmaan aikatauluista. Hänen tehtävänään on myös selvittää, ovatko lajitteluohjeet selviä ja ilmeneekö jätteiden lajittelussa haasteita. Jätevastaava voi järjestää työmaalle neuvontatilaisuuksia kutsumalla jätehuollon asiantuntijan kertomaan jäteasioista.

Jätevastaava on onnistunut tehtävässään, kun lajittelu sujuu hyvin ja vuoropuhelu jätehuoltoyrityksen kanssa on sujuvaa. Parhaimmillaan työmaan jätevastaavan ja jätehuoltoyrityksen välinen keskusteluyhteys kehittää jätehuollon käytäntöjä selvästi enemmän kuin minkäänlainen pakottaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s