Jätehuollon yhteyshenkilö – Rakennus- ja purkujätteen uudelleenkäytön ja kierrätyksen parhaat käytännöt 8/10

Työmaan ja jätehuollon välistä yhteistyötä helpottaa, että jätehuollossa on työmaan jätehuoltoasioihin perehtynyt henkilö. Yhteyshenkilön tehtävänä on toimia siltana työmaan ja jätehuollon välillä. Jos työmaalla ilmenee jätteisiin liittyviä epäselvyyksiä, on jätehuollon yhteyshenkilön tärkeää olla avustamassa asiassa. Yhteyshenkilön tavoitettavuus on myös tärkeää.

Epäselvyydet saattavat koskea rakentamisessa syntyvien jätemateriaalien lajitteluohjeita, jätteiden tunnistamista tai niiden varastoimisen helpottamista työmaalla. Yhteyshenkilön kautta työmaa voi tilata uusia keräysvälineitä, jäteneuvontaa, uusia jäteastiatarroja tai -kylttejä. Jos esimerkiksi työmaan nykyiset keräysvälineet ovat puutteellisia uuden työvaiheen myötä, on jätehuollon yhteyshenkilöllä mahdollisuus tarjota asiaan apua. Sen sijaan jätelavojen ja muiden keräysvälineiden tyhjennykset ja muu logistiikka on perusteltua hoitaa suoraan kuljetusliikkeen kanssa.

IMG_0642.JPG

Olennaista on jätehuollon ja työmaan välinen rakentava yhteistyö. Yhteistyön avulla molemmilla osapuolilla on mahdollista kehittää toimintaansa ja edistää tahollaan rakentamisen kiertotaloutta. Tärkeää on halu kehittää jätteiden kierrätystä, yhteistyö sekä pyrkimys ymmärtää asiat myös toisen osapuolen näkökulmasta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s