Opas rakennusjätteiden syntypaikkalajittelun kehittämiseksi

Kolmevuotisen CIRCWASTE-osahankkeemme aikana on ollut ilo ja kunnia vierailla useilla työmailla sekä keskustella lukuisten rakennusalan ja rakentamisen kiertotalouden osaajien kanssa. Monessa yhteydessä on tullut pähkäiltyä keinoja työmaiden syntypaikkalajittelun kehittämiseksi. Asia kiinnostaa todella laajalti, mikä on  hienoa!

Hankkeen aikana olemme myös kehittäneet syntypaikkalajittelua yhdeksällä erilaisella työmaalla Joensuussa. Työmaat ovat olleet erikokoisia uudis-, saneeraus- ja purkukohteita.

14.2.2018a.jpg

Lähtökohtana kaikilla työmailla on ollut se, ettei sekalaista rakennusjätettä kerätä ollenkaan, vaan kaikki jäte pyritään lajittelemaan. Lajittelu onnistui erittäin hyvin! Myös kierrätysprosenttien osalta pääsimme parhaalla työmaalla yli 82 prosentin kierrätysasteeseen, mistä voi työmaan henkilökunta olla ylpeä.

Nyt on aika julkaista kooste niistä keinoista, joilla syntypaikkalajittelua voidaan laajemmalti kehittää. Alla linkki raporttiin:

Rakennusjätteiden syntypaikkalajittelun kehittäminen.

Se on varmaa, että rakennusalalla pystytään lajittelemaan. Eri asia on se, missä laajuudessa lajittelu on järkevää kullakin työmaalla. Käykääpä lukemassa ja jakakaa raporttia halutessanne eteenpäin!

Rauhallista joulunaikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s